El parc infantil de la Plaça Esteve Fàbregas de Lloret de Mar s’ha ampliat amb un espai inclusiu que consta d’una estructura multijoc formada per a tres plataformes que s’uneixen amb panells interactius laterlas i un element giratori adaptat.
A més el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, explica que «també s’ha substituït un gronxador existent per un altre de familiar amb un seient doble, cadireta per nadons i seient pla per adults. Alhora en elmateix parc hi ha instal·latun gronxador amb cistella niu que es considera un element de joc accessible».
És una de les propostes dels Pressupostos Participats 2016 i ha tingut una inversió total de 50.103,41 €
Jordi Orobitg també ha explicat que «el cautxú que s’ha col·locat és el millor material de pavimentació per facilitar el moviment de persones amb mobilitat reduïda. Per fer l’estesa del paviment de cautxú, s’ha hagut de fer una plataforma de formigó per anivellar la superfície i formar una base uniforme i també construir un sistema de drenatge perimetral que permeti recollir les aigües d’escorrentia tant de pluja com de les neteges, minimitzant la formació de xaragalls en el terreny de gresa del contorn del parc infantil».
Aquest projecte s’ha executat a través dels Pressupostos Participats 2016, sent una proposta dels veïns del sector de Fenals, i ha suposat una inversió total ha estat de 50.103,41 €.
Actualment Lloret de Mar compta amb 26 parcs infantils, on en els darrers anys, a mesura que s’han anat renovant els elements de jocs, s’han anat col·locant estructures considerades inclusives: gronxadors hamaca o niu, molles amb doble suport de subjecció, panells d’interacció, estructura multijoc al parc de Can Sabata, etc.