Turisme concedeix una subvenció al Consorci de Viles Termals

La Direcció General de Turisme ha concedit al Consorci de Viles Termals una subvenció de 30.000 euros per a la realització del projecte de desenvolupament de les viles termals de Catalunya. En aquest sentit, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, Caldes de Malavella, Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Montbui, El Vendrell, La Garriga i Sant Climent Sescebes són municipis on existeix una gran riquesa hidromineral, constituïda per les aigües mineromedicinals que fa segles que s’explota. Aquesta subvenció té validesa per a l’exercici de 2010

Per primera vegada en la història del turisme termal,  les viles termals catalanes impulsaran, de forma conjunta,  un projecte de desenvolupament integral dels recursos mineromedicinals i turístics dels municipis respectius.

El Consorci de Viles Termals de Catalunya,  ha iniciat l’elaboració d’un Pla de desenvolupament de les viles termals de Catalunya que marcarà les línies estratègiques a seguir per als propers anys, a curt i a llarg termini; així com un Pla d’accions i de Comunicació. 

Anàlisi de situació 
En una primera fase es farà un anàlisis i prospecció de terreny per obtenir una fotografia actualitzada de l’estat de les destinacions termals. En aquesta fase es recopilaran les dades necessàries i es farà un treball en xarxa per elaborar el projecte, analitzar i diagnosticar el potencial de les viles. Això permetrà prendre decisions i elaborar les estratègies de desenvolupament  adequades així com un Pla d’actuació que definirà els productes i actuacions a portar a terme, amb la seva valoració econòmica i model de gestió.

Objectius principals
Els objectius fonamentals del Pla de desenvolupament són:
•    Posicionar  Catalunya com a destinació termal de qualitat, amb un perfil propi i diferenciat.
•    Promoure les viles termals a través d’una marca comuna identificada «viles termals catalanes. Terra i Aigua».
•    Potenciar el coneixement de les propietats tant terapèutiques com lúdiques dels recursos mineromedicinals.
•    Establir un Pla de desenvolupament integral, en tots els àmbits.
•    Llançament de la campanya de comunicació per donar a conèixer les destinacions termals.
•    Fomentar la presència de les viles en l’àmbit estatal i europeu.
•    Ampliar el nombre de membres de les viles termals catalanes.

Les viles termals de Catalunya tenen un entorn patrimonial, cultural, gastronòmic i paisatgístic de reconeguda rellevància que, conjuntament amb les instal•lacions balneàries, conformen una oferta turística de primer ordre.