Demà dissabte la campanya s’iniciarà a dos quarts de deu del matí, a la plaça de la Creu, i una hora i mitja més tard serà al Centre Cívic de Can Carbó. A dos quarts d’una del migdia serà el torn de la urbanització Cala Canyelles. A la tarda, es continuarà a les quatre a la plaça Esteve Fàbregas, al Puntet de Fenals i el darrer punt d’identificació serà a dos quarts de sis al Centre Cívic del Rieral.
Pel que fa a la segona jornada d’identificació d’animals es farà de les deu del matí a les dotze del migdia a la plaça Pere Torrent.
Si bé és cert que la legislació vigent obliga des de fa més de 12 anys a col•locar el xip i registrar totes les mascotes a l’Ajuntament, en l’actualitat encara un 60% dels gossos no estan identificats. Per aquest motiu, es va iniciar a principis d’any una nova campanya conjunta d’identificació, que s’està duent a terme conjuntament entre els ajuntaments i el Consell, per fomentar la identificació acostant el servei veterinari i administratiu a cada municipi o nucli de població.
Durant el primer semestre de l’any 2016 ja s’han dut a terme campanyes a les poblacions de Sils, Vilobí d’Onyar, Vidreres, Santa Coloma, Fogars de la Selva, Hostalric i Riells i Viabrea. A d’altres municipis s’organitzaran els darrers mesos d’aquest any, posteriorment, s’aniran fent a la resta de municipis.
El conseller de Sostenibilitat, José Celada, ha assegurat: “Les campanyes han tingut fins ara molt ben rebuda per part dels propietaris de les mascotes que, de forma excepcional, han pogut identificar la seva mascota gratuïtament i sense desplaçar-se del seu municipi.” En aquest sentit, Celada ha volgut destacar l’elevat nombre d’animals que s’han regularitzat a la comarca des de principis d’any.
Aquesta iniciativa té per objectiu facilitar la identificació i el registre de les mascotes, actes que, tot i ser d’obligat compliment segons la Llei de protecció dels animals i les ordenances municipals, encara són desconeguts per bona part de la ciutadania. I és que, tal com ha recordat el mateix conseller de Sostenibilitat, cal tenir present que cada any el Servei Comarcal recull entre 600-700 gossos i un 70% d’ells no estant identificats i un 90% no estan registrats al cens municipal. Per això, cal continuar insistint en campanyes com les que s’estan duent a terme a les diverses poblacions de la Selva.