El Consell Comarcal de la Selva impulsa les energies renovables, l’eficiència i l’estalvi energètic

El projecte EDER-Empleaverde del Consell Comarcal va celebrar la quarta jornada comarcal de temàtica vinculada a les energies renovables, el dimarts 27 d’abril a la població de Riudellots de la Selva. En aquesta ocasió, la sessió anava destinada a empresaris i treballadors del sector industrial i tenia com a objectiu mostrar les oportunitats que per aquest sector representen les energies renovables i l’estalvi energètic. La jornada, que va tenir lloc a la sala polivalent de l’Ajuntament, va comptar amb la participació de més d’una cinquantena de persones vinculades al sector industrial i al de les energies renovables i l’eficiència energètica.

La presentació  d’aquesta jornada, que va anar a càrrec de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, va comptar amb la assistència del president adjunt del Consell Comarcal del Consell Comarcal, Robert Fauria.  A la cloenda d’aquesta jornada, es va poder comptar amb la assistència del president de l’ens comarcal, Jordi Gironès.

La jornada es va iniciar amb una conferència, a càrrec d’un representant de l’Institut Català de l’Energia que va exposar els beneficis i les oportunitats que l’estalvi i l’eficiència energètica aporten a les activitats empresarials, així mateix va esmentar les diferents línies d’ajut que periòdicament posa a disposició de les empreses. Tot seguit, els tècnics del projecte EDER-Empleaverde del Consell Comarcal de la Selva van presentar i lliurar la Guia per estalviar energia a la indústria, realitzada per aquesta  entitat, i que ha de servir com a guia metodològica per aquelles empreses que vulguin realitzar una autodiagnosi del seu consum energètic. En aquesta línia, els tècnics de l’ens comarcal van aprofitar l’avinentesa per presentar el servei d’assessorament gratuït que s’ofereix des d’aquest ens comarcal a un total de deu empreses per a la realització d’una diagnosi del seu consum energètic o per aplicar energies renovables en la seva activitat industrial

Posteriorment es van presentar diferents experiències d’auditories energètiques realitzades a empreses catalanes del sector industrial, així com casos pràctics d’aplicació d’energies renovables: ús de solar fotovoltaica en cobertes industrials, generació de fred i calor amb solar tèrmica, i producció d’electricitat en una planta de biogàs.

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte EDER-Empleaverde, finançat pel Fons Social Europeu, la Fundación Biodiversidad i el Consell Comarcal de la Selva i amb la col·laboració dels ajuntaments de Santa Coloma de Farners, Riudellots de la Selva i el Consorci Forestal de Catalunya.