El concurs de catifes de flors naturals ha projectat una vegada més la imatge més singular i bonica d’Arbúcies en una jornada assolellada i multitudinària. Els carrers s’han omplert des de bon matí per veure en acció les 25 colles de veïns i veïnes que han treballat de valent per oferir composicions creatives i innovadores, espectaculars, per resumir-les en una paraula: catifes abstractes i figuratives, dedicades al món natural, a la fauna i flora del Montseny i també reivindicatives. En definitiva, una mostra única i alhora heterogènia que ja fa temps que llueix el merescut epítet de Festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.
La catifa número 14 ha guanyat el premi a la millor catifa gràcies a una composició inspirada en la fauna autòctona del Montseny. Animals com la geneta, l’escurçó, l’esquirol, el gamarús, el gaig, el rupit, la cuereta i l’esparver. La catifa número 9 ha obtingut els guardons al millor disseny i a l’originalitat (premi cedit pel Gremi de Restauradors i Hotelers d’Arbúcies) mentre que la catifa número 15 Bruixes, fades i dones d’aigua? L’encant màgic de Montsoriu, ha sigut la catifa amb més varietat de flor del Montseny amb 15 flors diferents.
També s’han de destacar les tretze propostes artístico – florals de racons catifes, situades en diversos espais de la vila. El Museu Etnològic del Montseny, La Gabella ha acollit tres d’aquestes instal·lacions en una jornada en què els visitants també han pogut admirar les exposicions temporals Transhumàncies del segle XXI i Mercè Junoy Ricart, La pintora, a més de la projecció de l’audiovisual Llegendes del Montseny.
El tret de sortida oficial de Les Enramades es produirà el dijous que ve amb la botifarrada popular i la Passada de la Plaça, iniciant així la coneguda vuitada de Corpus en què cada barri celebrarà la seva festa fins al dimecres 29 de juny.
Edició: José Fernández – Foto: Ajuntament Arbúcies