Romà Codina (CiU) és el nou alcalde de Lloret de Mar

Romà Codina

Romà Codina (CiU) és el nou alcalde de Lloret de Mar. Va ser investit en el ple de dissabte, que, tal com estava previst, va comptar amb gran expectació tant a dins de la sala, que estava plena de gom a gom, com a fora, on molta gent el va seguir per diferents mitjans. Com ja s’esperava, tant el MILLOR com ICV – EUiA van votar Joan Bernat del PSC, però l’abstenció socialista va impedir que el seu cap fos alcalde. ERC i el PP es van votar a si mateixos. Per tant, malgrat l’empat a set regidors entre CiU i el PSC, va ser alcalde el candidat de la força més votada.

 

Ho va argumentar Toni Garcia, com a regidor de la mesa d’edat, que va explicar que «a l’Ajuntament, segons la llei, per ser alcalde en aquesta votació s’ha d’assolir la majoria absoluta». Com que no va ser el cas, «és alcalde el candidat de la llista més votada, en aquest cas Romà Codina i Masseres».

Codina va voler agrair als regidors que pleguen la seva tasca i va adreçar un reconeixement especial al fins ara alcalde, Xavier Crespo, que estava assegut a primera fila. Romà Codina ha començat avui un mandat on ha d’imperar el diàleg i el consens pel bé de Lloret. De fet, tots els grups coincideixen amb això. L’alcalde insisteix en què té les portes obertes a altres grups per formar govern i a dialogar durant els propers quatre anys. «Si arribem a acords estarem encantats de poder fer un govern més fort i si no arribem a acords haurem de governar en minoria, però tampoc deixarem Lloret aturat de cap de les maneres, sinó que haurem de buscar consens amb totes les forces polítiques, saber escoltar a tothom i a partir d’aquí tirar endavant i continuar treballant per Lloret», ha especificat.

Codina vol agrair també la responsabilitat i el seny que creu que va tenir Joan Bernat a l’abstenir-se. Segons el socialista, no podien fer una altra cosa, perquè la lectura que fa dels resultats electorals és que els lloretencs no volien que Joan Bernat fos alcalde. «En política encara que sumis no tot s’hi val i en aquest cas jo no interpreto, quan tinc els resultats, que la gent de Lloret de Mar vol que Joan Bernat sigui l’alcalde» va dir el regidor socialista. 

El MILLOR volia un canvi

El líder del MILLOR, Marc Fuertes, argumenta que va votar a Joan Bernat perquè creia que era una bona manera d’aconseguir el canvi que havien promès en campanya electoral tant ells com els socialistes. I lamenta que Bernat no acceptés la seva proposta. Durant els últims dies, Marc Fuertes ha rebut moltes crítiques a la seva manera de fer política, sobretot per les acusacions que ha fet a través del seu butlletí municipal. Davant d’aquestes crítiques, Fuertes assegura que fins ara ha dut a terme una estratègia de màrqueting i que, un cop dins de l’Ajuntament, canviarà el seu tarannà.

Ajuntament de Lloret de Mar

«Nosaltres volíem que la ciutadania fos conscient del que realment passa. És cert que hem buscat unes formes de màrqueting per arribar a la ciutadania, però no seran les formes que s’utilitzaran. És a dir, nosaltres necessitàvem ser escoltats, ara la ciutadania ens ha donat aquesta veu i vot i realment ja no necessitem de titulars per poder dir la nostra», ha argumentat Fuertes. En aquest sentit, en el ple de dissabte Fuertes va dir que el seu equip «decepcionarà a tots aquells que es pensin que arribaran tallant caps». La resta de partits ja han anunciat que esperen que així sigui, perquè no estan d’acord amb les formes que ha tingut fins ara el MILLOR.

Qui també va donar suport al PSC és ICV – EUiA. El seu candidat, Toni Garcia, argumenta que la seva voluntat era que CiU sortís de l’equip de govern: «CiU després del govern d’aquests quatre anys que han tingut de majoria absoluta no es mereixien tornar a governar perquè evidentment serà un govern continuista i tindrem bastants problemes perquè les polítiques que són beneficioses per tot el poble serà una mica complicat portar-les a terme». Garcia ha fet referència a les retallades que aplica la Generalitat, liderada també pels convergents.

En canvi, el número 1 del PP, Enric Martínez, està obert a facilitar el govern a CiU: «Tenim molt i molt clar que el que no podem fer és frenar el futur de Lloret i el desenvolupament de tots els projectes i inversions que estan previstes per al poble. Llavors nosaltres li hem ofert a Romà Codina una oposició constructiva en la qual nosaltres treballarem per al futur de Lloret colze a colze amb ell i amb tota l’oposició».

En la mateixa línia s’ha expressat Jordi Orobitg, d’ERC, que recorda: «Ja durant la campanya electoral vam dir que respectaríem la llista més votada, la llista més votada va ser la de CiU i, per tant, lògicament entenem que qualsevol pacte que anés a fer que l’alcalde no fos en Romà Codina no s’ajustava a la voluntat popular i així ho vam expressar».

El cartipàs municipal

L’Ajuntament té el termini d’un mes per elaborar el cartipàs municipal. Romà Codina, però, espera poder fer públic el nou equip de govern al més aviat possible perquè estem a les portes de la temporada turística i hi ha molta feina a fer. Codina ja té algunes idees al cap, tot i que encara ha d’acabar de definir la distribució de regidories.

Text: Nova Radio Lloret – Edició: JFG