La sala d’actes de l’Ajuntament de Blanes va allotjar la tarda d’aquest passat dimecres una trobada amb els integrants d’un programa Comenius en què participa l’Institut Serrallarga.
Al voltant d’una cinquantena de persones van assistir a l’acte que aplegava els alumnes del Projecte Leonardo-Erasmus que estan fent la seva FCT (Formació en Centres de Treball) en empreses i dependències municipals de Blanes i altres poblacions de la rodalia.
Els 10 alumnes alemanys (un noi i nou noies) faran aquestes pràctiques durant un mes i s’allotgen en dos apartaments de Blanes. Tenen entre 17 i 26 anys i estudien a l’Institut Otto-Benneman de Braunschweig, situat a la zona del Niedersachsen (Baixa Saxònia). Durant la seva estada milloraran el seu nivell del castellà, a l’hora que realitzen un curs intensiu d’aquest idioma a l’Institut Serrallarga. Es tracta del Programa de Mobilitat Europea que ha fet possible que, durant onze anys, ja s’hagin intercanviat 230 alumnes entre Blanes i Braunschweig.
Recíprocament, els alumnes de l’Institut Serrallarga viatjaran a Alemanya durant el primer trimestre de l’any vinent, formant part d’aquest mateix curs escolar. Els 10 estudiants de Blanes, que fan estudis d’especialistes elèctrics i administratius (grau superior d’Electricitat i Administració i Finances), faran les seves pràctiques en sengles empreses d’aquests dos àmbits durant dos mesos.
Al llarg de la trobada informal, a banda de donar-los la benvinguda a Blanes, l’alcalde els va descriure els principals atractius que té el municipi, com ara poder assistir a la subhasta del peix que es fa a la Llotja de la Confraria de Pescadors del Port, el Jardí Botànic Marimurtra, el Mercat de Fruites i Verdures, o bé la Font Gòtica, entre d’altres. També els va recomanar que aprofitin la seva estada aquí per visitar d’altres llocs d’interès, com ara Lloret, Tossa, Girona, Barcelona o Figueres.
Precisament la trobada es va tancar lliurant als coordinadors del programa europeu llibres sobre la Costa Brava i el Museu Dalí de Figueres perquè els facin arribar als seus respectius centres d’origen i s’incorporin als fons de consulta. Recíprocament, els visitants alemanys van lliurar com obsequi uns dolços típics de la seva zona de procedència. Per últim, a petició dels alumnes alemanys, es va fer una fotografia de grup en record de la vetllada, que també va comptar amb la participació dels regidors de Participació Ciutadana i Medi Ambient, Miquel Lupiáñez i Manel Verde respectivament.