El cap de setmana del 14 i 15 de juny la unitat de Rangers i Noies Guia Sa Forcanera de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa ha enllestit el projecte que ha portat a terme durant l’any: la neteja a fons de la cala Sa Forcanera.
El projecte mediambiental “Recuperem la Cala Sa Forcanera” ha implicat la feina de 20 nois i noies d’entre 11 i 14 anys d’edat, així com 4 caps que tenen cura de tots ells. Dissabte al matí, després d’arribar a la cala amb barca, kayak o nedat (Sa Forcanera és l’única platja de Blanes que no té accés públic) es va començar la neteja. El resultat de la feina feta va ser la recollida de sis bosses grans d’escombraries, brossa com fusta d’un palier, sabates, o bé un tros de reixa.
El projecte de la unitat del cau també va implicar una tasca de prevenció, ja que van construir tres contenidors de deixalles que van deixar instal•lats a la cala. Al costat del cubells per deixar-hi la brossa també hi van afegir, en dos taulons de fusta, el funcionament dels contenidors i l’explicació del seu projecte. L’objectiu final és que, a partir d’ara, qui vagi a la Cala Sa Forcanera contribueixi a mantenir net aquest indret. Finalment, per concloure el projecte “Recuperem Sa Forcanera” el diumenge al matí la unitat de joves va fer una parada informativa al Passeig de Mar on es van repartir flyers per explicar aquesta acció mediambiental. Fins i tot van dipositar-hi les deixalles perquè els interessants poguessin observar tot el material recollit a la cala.
Aquesta iniciativa va formar part de la campanya “Clean up the med”, engegada per l’entitat Legamibente i que té per objectiu augmentar la consciència ambiental i revelar la contaminació generada per l’activitat humana. Enguany, a més, el cau de Blanes també va participar en una neteja de les platges del litoral el passat 25 de maig.
L’experiència va ser enriquidora i molt positiva i els nois i noies del cau van poder complir també la màxima escolta de “deixar el món millor de com l’hem trobat”.