El Comitè Executiu de Ports de la Generalitat ha aprovat en sessió ordinària mantenir les mateixes quanties per taxes i preus privats dels serveis prestats que el 2013.
Amb aquesta mesura, l’Administració portuària dóna suport a l’activitat econòmica que es genera en els ports catalans i afavoreix el seu creixement.
De fet, Ports manté les mateixes taxes portuàries per la prestació de serveis des de l’any 2012. Les taxes s’apliquen a l’ocupació del domini públic portuari, emmagatzematge de mercaderies, entrada i estada de vaixells, càrrega i descàrrega de mercaderies i trànsit de passatgers, entre d’altres.
Ports de la Generalitat és una empresa pública creada l’any 1998, a partir de l’aprovació de la Llei de Ports de la Generalitat de Catalunya. L’empresa adscrita al departament de Territori i Sostenibilitat és responsable de la direcció, planificació i gestió dels ports de competència de la Generalitat de Catalunya.
Instal·lacions portuàries gestionades
Zona Portuària Nord: els ports de Llançà, Port de la Selva, Roses, l’Escala, l’Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes.
Zona Portuària Centre: els ports d’Arenys de Mar, Garraf, Vilanova i la Geltrú i Vallcarca (port industrial), així com les dàrsenes pesqueres de Mataró, El Masnou i Torredembarra.
Zona Portuària Sud: els ports de Cambrils, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, les Cases d’Alcanar i Alcanar (port industrial). A més dels embarcadors al riu Ebre següents: Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Amposta i Tortosa .