Millora del paviment a la carretera GI-555 entre Sils i Massanes

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha adjudicat les obres que permetran millorar l’estat del paviment de la carretera GI-555, entre els termes municipals de Sils i Massanes, alhora que diversos elements de seguretat viària.

Així, aquesta actuació té com a objectiu millorar el nivell de servei de la carretera i afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Els treballs s’han adjudicat ara per un import d’1,1 milions d’euros, començaran el primer semestre de 2011 i tindran un termini de quatre mesos.

La GI-555 s’inicia a l’N-II al nucli de les Mallorquines, a Sils, i finalitza a la carretera C-35, al terme de Massanes, prop d’Hostalric.

Les obres que s’impulsen permetran renovar el ferm en la pràctica totalitat de la carretera per tal de pal·liar-ne el desgast; en concret, mitjançant l’estesa d’una nova capa d’asfalt al llarg de 13,2 quilòmetres de longitud.

En paral·lel, els treballs també abastaran la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera, amb tasques com la neteja i condicionament de cunetes i obres de fàbrica.

Així mateix, es revisarà la senyalització vertical i horitzontal, l’abalisament i les barreres de seguretat –inclosa la col·locació en alguns punts de faldons de protecció per a motoristes.

Edició: José Fernández – Gràfic: DPTOP