El conseller Vila presenta el perllongament de la C-32 entre Tordera, Blanes i Lloret de Mar

Les obres començaran el mes de setembre

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, juntament amb el director d’Abertis autopistas, Antoni Español, ha presentat aquest matí a Lloret de Mar el projecte per a connectar aquest municipi amb l’autopista C-32, a Blanes.

La nova carretera, lliure de pagament, discorrerà entre el final de l’actual C-32 (enllaç amb la GI-600) i la C-63, i comptarà amb una connexió amb la GI-682 (carretera de Lloret). Aquesta obra, que executarà la concessionària Abertis a partir dels acords signats amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, comportarà una inversió de 58,6 MEUR (71 MEUR, amb IVA). Es preveu que les obres, que es licitaran aquest mateix mes de març, s’iniciïn el setembre vinent i tinguin una durada aproximada de 2 anys.

El ramal Blanes-Lloret donarà continuïtat a la C-32 i permetrà millorar l’accessibilitat i la mobilitat en aquest entorn de la Costa Brava, tot redistribuint les rutes d’aquest àmbit territorial:

1.- Descongestionarà la GI-600 i la GI-682, dues vies que registren trànsits de més de 20.000 vehicles diaris de mitjana, xifra que és superada durant l’estiu.
2.- Reduirà el temps de trajecte entre Blanes i Lloret de Mar; el trajecte des de la C-32 fins a l’entrada de Lloret de Mar es podrà fer en 5 minuts, quan actualment oscil·la entre els 11 i els 25 minuts, segons la intensitat del trànsit.
3.- Potenciarà l’actual accés pel nord, per la carretera C-63 (Olot-Lloret de Mar)
4.- Dotarà Lloret de Mar d’un nou accés, per la zona de Papalús
5.- Captarà uns 9.600 vehicles diaris, tot alleugerint de vehicles les poblacions de Lloret de Mar i de Blanes, que concentren molts desplaçaments

El model 2+1, pioner a l’Estat

El ramal Blanes – Lloret de Mar de la C-32 estarà format en la major part del recorregut per tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb els sentits de circulació separats per una mitjana per afavorir la seguretat viària; en alguns trams, s’ha previst dos carrils en tots dos sentits per a facilitar els avançaments de vehicles lents. Aquesta configuració de carrils (2+1) amb barrera s’ha implantat amb èxit a països com Suècia, França o Irlanda per evitar xocs frontals i és pionera a l’Estat espanyol.

JFG

JFG

En general, els carrils tenen una amplada de 3,5 metres i els vorals exteriors, 2,5 metres. El traçat de la carretera s’ha projectat perquè sigui compatible amb una ampliació de carrils en el cas que l’increment de trànsit ho requereixi.

El tronc principal de la nova carretera té una longitud de 6,5 quilòmetres. A uns 4,5 quilòmetres de l’enllaç inicial amb la GI-600, es preveu un segon enllaç (de Fenals), des d’on un ramal d’1,1 quilòmetres i un carril per sentit permetrà la connexió amb la carretera GI-682, a la zona de Papalús. La carretera principal, al seu torn, continua el seu recorregut fins a enllaçar finalment amb la C-63.

La nova carretera salva la complicada orografia de l’entorn mitjançant cinc viaductes i dos túnels. El primer túnel (Tres Turons) és artificial, té una longitud de 150 metres de longitud i està format per dos tubs de dos carrils cadascun; el segon (de l’Àngel) té 335 metres de longitud i un sol tub. Entre les estructures, cal remarcar un de 130 metres sobre la riera Passapera i un de 125 metres sobre el torrent de les Ànimes.